donderdag 16 december 2010

Nieuwe cv ketel bespaart meer dan andere energieleverancier

Overstappen niet stap 1

Als je de advertenties moet geloven, kun je flink besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Veel overstappers weten echter niet dat ze honderden euro’s per jaar kunnen besparen met een nieuwe cv ketel.

Met een nieuwe cv ketel krijg je meer comfort voor veel minder geld. Bijna 75% van je energierekening gaat naar verwarming van het huis. Daar kun je dus besparen:
1: Een HR cv ketel. Het jubileum van een oude cv ketel is geen feestje waard. Een oude cv ketel heeft veel meer gas nodig om je huis te verwarmen dan een nieuwe. Dat kan per jaar oplopen tot €300,-. Een nieuwe cv ketel is in minder dan een dag geïnstalleerd. En zijn de kosten een bezwaar? Tegenwoordig kun je al een cv ketel huren of leasen vanaf €1,- per dag.
2: Cv ketel niet bijgevuld. Een niet bijgevulde cv ketel moet harder werken om dezelfde prestatie te leveren. Regelmatig bijvullen scheelt tot 10% op je gasrekening.
3: Cv ketel niet onderhouden. Een schone cv ketel brandt zuiniger. Dat kan een verschil maken tot 10% op je stookkosten!
4: Cv ketel niet goed afgesteld. Ook al heb je een HR ketel: als de cv ketel niet goed is afgesteld, verbruikt hij te veel gas. Zet de warmwater temperatuur op 60 in plaats van 80 graden. Warm genoeg voor gebruik en heet genoeg om bacteriën geen kans te geven. Zo verbruik je niet onnodig energie.
Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Lees alles over cv-ketels op 1 onafhankelijke website:
www.hoe-koop-ik.nl/cv-ketel
Daar staat alles wat je wilt weten op een rij. Zo kun je goed voorbereid je aankoop doen.