woensdag 15 december 2010

Is een HR-e ketel een nieuwe trend?

Een HR-e ketel is een nieuwe cv ketel. Deze verwarmingsketel kan je huis verwarmen en warmwater leveren. Uniek is dat deze ketel ook elektriciteit kan opwekken.

Hoe werkt een HR-e ketel dan? In de HR-e ketel zit een aardgasmotor. Als je warmwater gebruikt of als de verwarmingsketel aanslaat, zet de motor een generator aan het werk, die elektriciteit maakt. De stroom die je niet gebruikt, lever je terug aan je energieleverancier. Daar verdien je dus geld mee. De HR-e ketel is nog beter voor het milieu dan de HR ketel of de VR ketel, omdat hij nog minder energie gebruikt en minder CO2 uitstoot.
De installatie van een HR-e ketel is ingewikkelder dan die van een HR ketel of een andere cv ketel, omdat het apparaat via een teruglever-unit gekoppeld wordt aan het elektriciteitsnet.
Steeds meer merken introduceren dit nieuwe type cv ketel. Een HR-e ketel is echter veel duurder dan een HR ketel. Ook al is er een subsidie voor de HR-e ketel, het is niet zeker of je de extra investering snel terugverdient.
De echte doorbraak van de HR-e ketel laat daardoor nog op zich wachten.
Meer weten over cv ketels en welke het best bij jou past?
Op www.hoe-koop-ik.nl/cv-ketel lees je alles over cv ketels.